• Turistika do Malých Karpát

          • Dátum uskutočnenia: 2.6.2022 ( štvrtok)

            Trasa :             Zochova chata – Čermák – Skalnatá (704 m.n.m.) – Čermák – Zbojnícke -                          

                                     – Vápenka –     Nad hvezdárňou – Tisove skaly – Zochova chata (spolu 11,8,km)

            Miesto konania: Malé Karpaty

            Pedagogický dozor: Mgr. Š. Oscitá, Mgr. M. Sabová, S. Székelyová

            Spôsob platby: ZRPŠ

            Spôsob prepravy: autobusová

            Stravovanie: vlastný zdroj

            Odchod – čas a miesto: 

            ZŠ Jablonec  -   08.30 hod.

            Príchod – čas a miesto: 

            ZŠ Jablonec  -   15.00 hod.

             

            Žiaci prídu vhodne oblečení, budú mať vhodnú turistickú obuv, vlastný nápoj, jedlo. Komu býva zle v dopravných prostriedkoch, zoberie si so sebou tabletky proti nevoľnosti.

            Účasť rodičov je vítaná, (najlepšie vlastným autom - počet sedadiel v autobuse je obmedzený). Nahláste sa, prosím, triednym učiteľkám. 

            Tešíme sa :-).                                      

          • Školské akcie

          • Akcie, ktoré sa uskutočnia v mesiaci jún:

            1.6.2022 - MDD a karneval

            V tento deň sa  neučíme. Budeme mať karneval a oslávime MDD. Prosíme Vás, milí rodičia, aby si deti priniesli masky a  drobné občerstvenie, s ktorým by sa podelili aj so spolužiakmi (bez nápojov, pitie bude mať každé dieťa svoje).  Samozrejme, je to na báze dobrovoľnosti a urobte iba to, čo Vy uznáte za vhodné a  možné. Ak s touto možnosťou nesúhlasíte, deti si prinesú iba vlastnú desiatu. Obed a družina riadne fungujú.

            2.6.2022 – turistika Malé Karpaty

            Koncoročný výlet bude tento rok opäť turistika. Bližšie informácie poskytneme týždeň pred akciou. Rodičia, ktorí majú záujem pridať sa, sú vítaní s otvorenou náručou. Poprosíme Vás však, aby ste využili svoje automobily a prípadne ponúkli miesto aj priateľom, pretože počet sedadiel v autobuse je dosť obmedzený.

            15.6.2022 – Múzeum a knižnica v Trnave

            V tento deň sa  neučíme. Uskutoční sa návšteva Knižnice J. Fándlyho a Západoslovenského múzea v Trnave. Voľné miesta v autobuse môžu zaplniť rodičia. Bližšie informácie poskytneme týždeň pred akciou.

             

          • Ja som malý remeselník

          • 19.5.2022 k nám zavítali manželia Hlbockí, bývalí členovia profesionálneho folklórneho súboru SĽUK a v pokojnej atmosfére nám vďaka svojmu spevu a hre na rôzne hudobné nástroje priblížili, ako žili naši predkovia, ako si svoj ťažký život spríjemňovali nádhernými piesňami a hudbou. Vďaka obetavosti takých ľudí, ako sú manželia Hlbockí, vďaka ich láske k rodine, našim tradíciám, k nášmu kultúrnemu dedičstvu, môžu i dnešné deti spoznávať  bohatstvo našich predkov a raz ho ponúknuť ďalším generáciám.

            Ďakujeme!

          • Rodičovské vyučovanie

          • Milí rodičia,

            v júni máme v pláne zrealizovať školskú akciu: „Rodičovské vyučovanie“. Ponúkame Vám možnosť zapojiť sa. Samozrejme na báze dobrovoľnosti.

            Cieľom tejto akcie je spestriť deťom hodiny a dať priestor aj rodičom, ktorí majú chuť vyskúšať si učiteľské povolanie, prípadne vniesť do vyučovania novinky, nápady a zlepšiť tak deťom ich vnímanie školy ako inštitúcie, ktorá nie je len o učiteľoch a žiakoch, ale aj o Vás, milí rodičia.

            Celá akcia má prebiehať tradične v priestoroch ZŠ Jablonec.  Rodič si vyberie triedu, v ktorej by sa chcel realizovať a vyučovací predmet, ktorý by chcel odučiť (slovenský jazyk, anglický jazyk, matematika, prvouka, prírodoveda, vlastiveda, informatika, telesná a športová výchova, hudobná výchova, výtvarná výchova, pracovné vyučovanie, náboženská a etická výchova).  Prosili by sme Vás, aby ste si vybrali jeden z uvedených.  Je samozrejme na Vás, akým spôsobom si hodinu povediete.

            Nemusíte sa držať tematického plánu, ani osnov. Vyberiete si len predmet a podľa vlastného uváženia využijete 45 minút, aby ste deti niečo naučili, resp. oboznámili ich s novým, či zaujímavým faktom z daného predmetu.

            Podľa hesla „iniciatíve sa medze nekladú“, môžete napríklad v rámci predmetu cudzí jazyk naučiť deti niečo z iného ako anglického jazyka.

            Ak si vyberiete napr. informatiku, môžete využiť školské počítače a hodinu využiť na vytvorenie nejakého zaujímavého dokumentu.

            Alebo čokoľvek iné 😊.

            Všetky učiteľky sa v tento deň stanú aj Vašimi kolegyňami. Budeme Vám k dispozícií a čokoľvek budete potrebovať, rady urobíme.

            V prípade záujmu plánujeme akciu uskutočniť 20. 6. 2022. Váš záujem nahláste, prosím, do 31.5.2022.

            Budeme všetci veľmi radi, ak sa zapojíte a zažijete tak atmosféru v škole, ktorá je veľakrát iná ako doma.  Veríme, že táto skúsenosť bude pre Vás zábavou a obohatí Vás o poznanie Vášho dieťaťa z iného uhla pohľadu.

            Tešíme sa na Vás.

            P+M+Š+S+I+J

          • Kapitán Kotvička - divadelné predstavenie

          • 12.5.2022 bol krásny štvrtkový deň. Nádherne svietilo slniečko a ešte krajším nám tento deň spravil bábkoherec Martin Žák, ktorý nám zahral divadelné predstavenie: Kapitán Kotvička. Kapitán Kotvička chytal na svojej lodi ryby a ulovil starú fľašku, v ktorej sa skrývala správa o tom, že by mohol nájsť najväčší poklad sveta. Aký je to poklad ? Tak to sme sa dozvedeli na konci príbehu. Nie je to žiadne zlato, striebro a ani drahokamy. Je to... .

            Príbeh bol veľmi poučný a všetkým sa nám páčil. Ďakujeme!

          • Nové usmernenie

          • Ministerstvo školstva za účelom aj naďalej udržať bezpečné prostredie v školách a školských zariadeniach zostavilo „USMERNENIE K BEZPEČNÉMU PROSTREDIU V ŠKOLÁCH A ŠKOLSKÝCH ZARIADENIACH  POČAS PANDÉMIE OCHORENIA COVID-19 A MIMORIADNEJ SITUÁCIE“, ktoré je platné po dobu trvania pandémie ochorenia COVID-19 a mimoriadnej situácie v čase, keď ŠKOLSKÝ SEMAFOR je pre zlepšujúci sa vývoj epidemickej situácie pozastavený​​​​​​​