• Koniec školského roka 2022/2023

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Koniec školského roka 2022/2023.

            A je to tu!

            Koniec školského roka prišiel tak rýchlo, že si to všimli i tí najmenší. Po niekoľkomesačnom úsilí si odniesli zaslúžené vysvedčenie. Snáď boli spokojné všetky deti a aj rodičia. Teraz sa môžu šťastné a usmiate deťúrence rozbehnúť do celého sveta.

            Prajeme Vám veľa slniečka, vody, hôr, sviežosti, radosti, smiechu, zážitkov, šašovín, chichotania, adrenalínu, prekvapení, lásky a neskutočne veľa spoločne prežitých chvíľ, na ktoré budete s láskou spomínať.

            Ďakujeme rodičom a aj deťom za všetko, za dnešok i za celý rok!

            Kolektív ZŠ

          • Športové hry

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Športové hry .

            26.6.2023 sa uskutočnili športové hry málotriednych škôl v okrese Pezinok. Tento rok sa usporiadali hry na ihrisku v našej dedinke. Vybraní žiaci sa naozaj veľmi snažili a zo všetkých síl bojovali o 1. miesto. Celá súťaž mala hladký a plynulý priebeh vďaka precíznej organizácii p. riaditeľky, ústretovosti a pomoci p. starostu, ochoty a spolupatričnosti zúčastnených pedagógov z jednotlivých škôl a určite nesmieme zabudnúť na teenagerov, ktorí boli kedysi našimi žiakmi a ochotne prišli a podali s úsmevom pomocnú ruku. Všetkým patrí veľká vďaka.

            A tu sú víťazi:

            I.  kategória- 1. a 2. ročník               II. kategória- 3. a 4. ročník

            1. miesto:   ZŠ VINOSADY                 1. miesto:   ZŠ VINOSADY

            2. miesto:   ZŠ DUBOVÁ                    2. miesto:   ZŠ DUBOVÁ

            3. miesto:   ZŠ DOĽANY                     3. miesto:   ZŠ JABLONEC

            4. miesto:   ZŠ JABLONEC                  4. miesto:   ZŠ DOĽANY

             

            Všetkým gratulujeme!

             

          • Aby deti čítali...

          • Vážení rodičia!

            27.6.2023 dostanú deti SPOMIENKOVNÍK, vďaka ktorému nestratia svoje čitateľské a jazykové zručnosti. V ňom majú deti jednotlivé témy (1 téma na 1 prázdninový týždeň). Vaše deti tak zábavnou formou môžu zostať v kontakte s knihami i počas leta. Bližšie informácie nájdete na:

            https://krajinacitatelov.sk/hura-zacina-sa-precitane-leto/

          • Organizácia posledného týždňa

          • Čo nás čaká jednotlivé dni:

            26.6.  2023           

            Uskutočnia sa športové hry neplnoorganizovaných škôl na  ihrisku v  Jablonci. Súťažiacich bude bližšie informovať  p. r. Oscitá. Ostatní žiaci prídu v športovom oblečení do školy do 8.00 hod.

            27.6.  2023     

            Žiaci si prinesú vyčistené a polepené učebnice, nie pracovné učebnice a pracovné zošity.

            28.6.  2023      

            V tento deň navštívia všetci žiaci 4. ročníka ZŠ s MŠ Budmerice a o 12.00 hodine sa uskutoční   rozlúčka štvrtákov. Ostatní žiaci sú v škole.

            29.6.  2023           

            Doobeda pôjdeme po náučnom chodníku na vychádzku až do Budmeríc k miestnemu včelárovi. Žiaci prídu v športovom oblečení- podľa počasia. Návrat okolo obeda.

            Pondelok - štvrtok sa vyučovanie končí o 12.00hodine. Obed a škd riadne funguje.

            30.6.  2023      

            Uskutoční sa slávnostné odovzdávanie vysvedčení a ukončenie školského roka. Žiaci, ktorí sa nahlásili do škd zostanú v škole, na obed ich prihlásime. Ostatní pôjdu po odovzdaní vysvedčení domov.

          • Koncoročný výlet do Skalice

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Koncoročný výlet do Skalice.

            19.6.2023 sa uskutočnil náš koncoročný výlet. Najprv náročná cesta tam. Celkom dlhá, lebo už sme chceli byť na mieste, kde nám bude dobre. A veruže bolo. Zastavili sme sa u jednej veľmi milej tradične slovenskej rodinky: „u Havlíkú“. Ukázali nám, ako sa vyrába pravý skalický trdelník. Čo sme si upiekli, to sme si aj zjedli. Aj sme si nakúpili. Väčšina detí priniesla chutný trdelník domov ako z výroby. Nuž a niektorí ho priniesli v trošku  pozmenenom tvare, na výbornej chuti to však určite neubralo. Posilnení pravým trdelníkom sme sa presunuli do Zlatníckej doliny do Tarzánie. To bola zábava! Ak aj niekto nestihol zjesť trdelník, či desiatu z domu, určite si nakúpil dva-tri nanučiky, cukríčky a kofolu original. Takto posilnení by všetci na lanách tromfli aj skutočné opičky. Po tých nanukoch sme sa báli len jedného: cesty domov. Ale aj tá sa nám vydarila. Zvládli sme to. Prišli sme všetci celí a šťastní. A vôbec sme neboli unavení. Veľmi ďakujeme všetkým, ktorí sa akokoľvek pričinili, aby sme si mohli takto spríjemniť deň a ďakujeme aj maminkám, ktoré tento výlet absolvovali s nami.

          • Poďakovanie OZ Zelený Jablonec

          •  

            • Vážení rodičia!

               

              OZ Zelený Jablonec nám finančne prispelo na plavecký výcvik. Peniaze sa použijú na autobusovú dopravu. Presné informácie sme Vám poslali emailom. Veľmi si to vážime a teraz už vykúpané deťúrence z celého srdca ďakujú. 

              Ďakujeme veľmi!

              Žiaci a zamestnanci ZŠ Jablonec

          • Výstava korytnačiek

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Výstava korytnačiek.

            Dňa 16.6.2023 sme boli pozrieť na vystavené korytnačky v KD. Bolo ich veľmi veľa a každá iná. A okrem korytnačiek sme mohli hladkať a obdivovať hada. To bol zážitok. 

            Ďakujeme p. Valentínovi Jarkovi a všetkým, ktorí nám umožnili nahliadnuť do korytnačieho sveta.

          • Divadelné predstavenie

          • V utorok 13.6.2023 k nám prisli žiaci zo ZUŠ Cífer a zahrali nám divadelné predstavenie: Modrý vták. Rozprávka patrí ku klenotom svetovej tvorby určenej pre deti. Súrodenci Tyltyl a Mytyl sa vydali na dobrodružnú výpravu za bájnym modrým vtákom, ktorý prináša každému človeku šťastie. 

            Veľmi sa nám predstavenie páčilo. Ďakujeme.

          • Poďakovanie OZ Chrobáčiky

          • Váženírodičia!

             

            2.6.2023 nám OZ Chrobáčiky odovzdalo finančný dar vo výške 250€. Veľmi si vážime podporu, ktorú nám prejavili. Sponzorský dar, ktorý nám venovali, využijeme na plavecký výcvik - na čiastočné zaplatenie autobusovej dopravy.

            Ďakujeme veľmi!

            Žiaci a zamestnanci ZŠ Jablonec

             

             

             

          • OBED V MŠ

          • 12.6.2023 (pondelok) nebude obed v MŠ Jablonec. Prosíme rodičov, aby si deti, ktoré  sa stravujú v MŠ, priniesli väčšiu desiatu.

             

            Ďakujeme za pochopenie.

          • Vyhodnotenie karnevalových masiek

          • Učitelia udelili 1 špeciálnu cenu o najkreatívnejšiu masku: 

            Lucka Vydrová - Lajkin pomník

             

            Masky hodnotili deti a vybrali si týchto víťazov:

            1. miesto: Riško Poruban/ futbalista

            2. miesto: Riško Baláž/ futbalista, Dominik Minarič/ upír, Natálka Počuchová/ pirátka, Paťko Michalec/ vojak

            3. miesto: Barborka Križanová/ panda, Matejko Dobrovodský/ futbalista, Romanko Haršány/ vojak

             

            Gratulujeme!

          • MDD a karneval

          • 1.6.2023 sme oslávili Medzinárodný deň detí ako sa patrí. Nechýbali dobroty, hračky, voda, smiech, slnko, zábava a hlavne deti. Hneď ráno sme sa dohodli na pravidlách, aby sme si to čo najviac užili. Najprv sme sa pojašili zamaskovaní. Aj všetci futbalisti, majstri, princezné, upíri, zvieratká, vesmírni hrdinovia mávajú prázdne brušká, preto sme sa občerstvili dobrotami, ktoré pripravili naši super rodičia. Po vyhodnotení masiek a odmenení víťazov (víťazi boli rozhodnutím detí 😊), prišla super časť dňa, pretože jednou z cien, ktoré všetky deti dostali zo školy, boli vodné pištole. A čo nasledovalo? Keď to zbadalo slniečko, roztiahlo svoje lúče, rozpálilo školský dvor a to ste mali vidieť! Vodná strielačka ako z akčného filmu. No a keď sme už boli fakt mokrí, pani učiteľky natiahli špagát a všetko sme si pekne vysušili. Vylietaní, vykúpaní, vysušení, najedení, vyfotení sme sa presunuli do budovy školy, kde nás čakala jedna maminka, p. Janka a pútavo nám porozprávala o svojom povolaní. Deti nadšene počúvali a na záver ju odmenili obrovským potleskom.

            Ďakujeme, Janka!

            Ďakujeme, milí rodičia, za spoluprácu pri výrobe masiek!

            Ďakujeme za úžasné občerstvenie- čo deti nepojedli, zjedia zajtra, na budúci týždeň!

            Ďakujeme aj p. Križanovi, ktorý nám pre všetky deti daroval džúsy, jablká a kľúčenky!

            Ak sme na niekoho zabudli, tak prepáčte a ďakujeme naozaj všetkým, ktorí sa pričinili o to, aby tento deň patril naozaj šťastným deťom!

               Ď😊A😊K😊U😊J😊E😊M😊E!