• Koncert žiakov zo ZUŠ v Cíferi

          • 26.4.2022 sme sa zúčastnili koncertu, ktorí si pre nás pripravili žiaci a pedagógovia zo ZUŠ v Cíferi. Veľmi sa nám to páčilo. A možno práve takýto krásny umelecký zážitok raz bude pre niekoho z detí motiváciou, aby začali hrať na nejaký hudobný nástroj. Bolo by na škodu nevyužiť takú možnosť, keď sa nám ponúka v susednej obci.

             

            Ďakujeme všetkým účinkujúcim a ich učiteľom.

          • Aká náročná je práca policajta

          • Dňa 13.4.2022 sme mali mať posledný vyučovací deň pred prázdninami. Mnohé deti si asi ráno povzdychli: „ Uf, ešte dnes nejako vydržím.“ A veru, vydržali. Lebo to bol veľmi pekne prežitý deň vďaka obetavosti našich policajtov. Keď sme sa vybrali na ihrisko, už nás čakali páni policajti a pani policajtky z Mestskej polície v Trnave. Mali krásne uniformy, zaujímavé pomôcky, super auto s majákom. A čo bolo úplne naj? So sebou mali dvoch psíkov, ktorí v poslušnosti tromfli aj mnohých žiakov. Tí boli ale šikovní. Videli sme úžasnú prezentáciu, ako pracujú policajti. Veru, vôbec to nie je jednoduchá práca. A už vôbec nie bezpečná. Veď taký policajt riskuje aj vlastný život. A to preto, lebo ochraňuje tie naše. Všetko bolo veľmi pekné a dostali sme aj darčeky. Prialo nám aj slniečko. Na líčka nám otlačilo svoje prvé jarné nesmelé lúče. Bol to fakt super deň! Odteraz sa policajtov nebojíme, lebo boli na nás dobrí. No máme ich v úcte a vážime si ich, lebo bez nich by nebol poriadok.

            Ďakujeme Vám! A keď vyrastieme, možno sa i my rozhodneme pre toto krásne a dôležité povolanie.

             

            ĎAKUJEME😊!

          • Veľkonočné prázdniny

          • Posledný deň vyučovania pred začiatkom prázdnin: 13. apríl 2022 (streda)

            Termín prázdnin: 14. apríl – 19. apríl 2022

            Začiatok vyučovania po prázdninách: 20. apríl 2022 (streda)

             

             

             

          • Svetový deň vody

          • "Vode bola daná čarovná moc byť miazgou života na Zemi."

                                                                             Leonardo da Vinci

             

            Bez vody sa nedá žiť, bez vody by nebol život na Zemi. Určite si zaslúži svoj svetový deň. Pripomenuli sme si ho aj na našej škole. Žiaci prvého ročníka si pripravili plagát s najdôležitejšími faktami o vode. Žiaci druhého ročníka si zhotovili KOLOBEH VODY. Pripomenuli sme si význam vody pre život.

          • Medzinárodný deň detskej knihy

          • Medzinárodný deň detskej knihy sa slávi 2. apríla, v deň narodenia veľkého rozprávkara, dánskeho spisovateľa Hansa Christiana Andersena (2.4.1805). V piatok 1.4.2022 sme si spomenuli na slávneho spisovateľa a jeho tvorbu pre deti, pripomenuli sme si, aké dôležité sú knižky pre človeka a zároveň sme si vyhodnotili celý náš mesačný projekt: Chcem byť s knihou kamarát.