• MDD v maskách

          • 1.6. 2021 (utorok) je MDD. Deti sa nebudú učiť podľa rozvrhu. Môžu si priniesť do školy masky, ktoré budú súvisieť s prírodou. Nakoľko dodržiavame protiepidemiologické opatrenia, deti nebudú nosiť občerstvenie. Sladko – ovocnú a pizzovú maškrtu, hradenú zo ZRPŠ, zabezpečí zariadenie Pod lipkami. Obed a ŠKD sú zabezpečené.

            Tešíme sa !

          • Tričká živlov

          •  

            Začiatok aktivity : 24.5.2021 (pondelok)                

            Koniec aktivity :    27.5.2021 (štvrtok)

            Deti sa oblečú do farieb živlov :

            24.5. - oheň-červená,

            25.5. - vzduch-biela,

            26.5. - voda-modrá,

            27.5. - zem-zelená

            Ak nemajú tričká danej farby, môže to byť ktorákoľvek časť ich odevu, ozdoby, doplnkov,... .

            Aktivita spočíva v tom, že každý deň budeme reprezentovať jeden živel a budeme sa snažiť o nich dozvedieť čo najviac. Aktivita je súčasťou projektu:„ Príroda ako dar.“

          • Najčistejšia trieda a zdravá desiata

          • od 10.5.2021 do 14.5.2021 prebiehala na škole súťaž, ktorá trieda bude mať zdravšiu desiatu a bude mať väčší poriadok. Deti veľmi chválime, lebo sa naozaj snažili, dokonca ich misky na desiatu boli plné ovocia a zeleniny. Tu sú výsledky súťaže:

             

            4. miesto:  4. ročník

            3. miesto:  2. ročník

            2. miesto:  1. ročník

            1. miesto: 3. ročník

             

            Víťazom bola odovzdaná chutná zdravá odmena.

            Gratulujeme!

             

             

             

          • Turistický poldeň 13.5.2021

          • Dňa 12.5.2021 sme strávili dopoludnie na náučnom chodníku od ihriska po Jarnú a prešli sme sa až k vyhliadkovej veži. Posilnili sme sa kopčekom zmrzliny :-). 

            Dňa 13.5.2021 ( štvrtok ) pôjdeme v prípade priaznivého počasia na turistickú vychádzku smerom od ihriska k obci Budmerice. Ak nebude priaznivé počasie, budeme mať náhradný program. Podľa rozvrhu sa vo štvrtok nebudeme učiť. Žiaci prídu v športovom, budú mať desiatu a nápoj.

          • Fotenie

          • Dňa 10.5.2021 ( pondelok ) o 8.30 hodine sa budú deti fotiť. Fotenie by malo prebiehať vonku, bez premiešavania žiakov, v rámci ročníka. Prosíme, aby deti prišli do školy, pokiaľ to bude možné. Fotky budú uhradené z fondu ZRPŠ.

          • Deň matiek

          • Milé a nenahraditeľné mamičky,

             

                      mesiac máj sa nesie v znamení krásneho sviatku, ktorý je venovaný všetkým mamám, starým mamám, krstným mamám, budúcim mamám a aj mamám, ktoré sa matkou túžili stať. Vy, všetky, ste mali a máte úžasný dar, že ste sa mamičkami stali. A patrí Vám veľká vďaka, lebo ste darovali život Vašim originálnym detičkám, ktoré tak milujete a ony milujú Vás. Pripravili si pre Vás kratučký 15minútový audio záznam, kde Vám vyznávajú, ako veľmi Vás ľúbia. Keď si 9.5.2021 ukradnete 15 minút pri kávičke iba pre seba, môžete si nahrávku pustiť. Posielame Vám ju ako prílohu mailom. Hoci mali deti trošku trému, verte nám, že sa veľmi snažili, aby Vás potešili. Určite by Vám toho povedali oveľa viac. Pevne veríme, že Vám to dopovedia tým najsladším bozkom, ktorý určite od nich dostanete.

             

            Krásny sviatočný víkend želajú zamestnanci školy

          • Výchovno - vzdelávací proces od 3.5.2021

          • Vážení rodičia!

            Žiak a ani jeho zákonný zástupca nemá povinnosť predkladať negatívny výsledok testu.  Pri prerušení školskej dochádzky na viac ako 3 dni (vrátane sviatkov a víkendov) zákonný zástupca žiaka predkladá čestné vyhlásenie (Príloha č. 8).

            Zákonný zástupca môže rozhodnúť, či sa žiak bude zúčastňovať prezenčného vyučovania. V takomto prípade, ak sa žiak dobrovoľne rozhodnutím zákonného zástupcu nebude zúčastňovať prezenčného vyučovania, je povinný predkladať ospravedlnenie od zákonného zástupcu v dĺžke 5 dní podľa platného rozhodnutia ministra z 28.8.2020 z účinnosťou od 1. septembra 2020 zverejneného na webovej stránke ministerstva školstva: https://www.minedu.sk/data/att/17169.pdf

             

            Pre červené okresy ( platí aj pre okres Pezinok )  nebude v obmedzenom čase platiť zákaz vychádzania od 3. mája 2021 a takisto nebude potrebné sa preukazovať negatívnym testom pri vstupe do školy. Táto výnimka platí aj pre zamestnancov školy.

             

             

          • Rodičovské združenie

          • Vážení rodičia,

            pozývame Vás na online rodičovské stretnutia, ktoré sa uskutočnia dňa 21.4.2021 a 22.4.2021, prostredníctvom ZOOM. Bližšie informácie Vám poskytnú triedni učitelia.

          • Zápis do 1. ročníka pre školský rok 2021/2022

          •  

            Základná škola Jablonec

             

            v súlade s usmernením MŠVVaŠ SR k zápisu a prijímaniu detí na plnenie povinnej školskej dochádzky (pre šk. rok 2021/2022)  a  VZN č.1/2016 o určení miesta a času zápisu dieťaťa na plnenie povinnej školskej dochádzky v základnej škole, ktorej zriaďovateľom je Obec Jablonec,

             

            oznamuje zákonným zástupcom detí narodených od 01.09.2014 do 31.08.2015 a detí s odloženou povinnou školskou dochádzkou, že zápis do 1. ročníka pre školský rok 2021/2022 sa uskutoční v pondelok 12.apríla 2021, od 14.00 do 17.00 hod. 

            Z dôvodu trvania núdzového stavu v súvislosti s ochorením Covid-19 sa zápis uskutoční bez prítomnosti dieťaťa prostredníctvom elektronického formulára a papierovou formou:

            1. elektronicky – vypísaním a odoslaním formulára elektronickej prihlášky, ktorú nájdete na našej stránke. Formulár treba následne vytlačiť a podpísaný oboma zákonnými zástupcami poslať mailom na adresu skola.jablonec@centrum.sk
            2. odovzdaním prihlášky podpísanej oboma zákonnými zástupcami v deň zápisu: v pondelok 12.4.2021, od 14.00 do 17.00 hod. za dodržania prísnych epidemických opatrení a po preukázaní sa aktuálnym negatívnym testom, prípadne výnimkou z testovania.
            3. osobne (pre tých, ktorí nemajú možnosť vytlačiť si prihlášku doma) v budove školy v deň zápisu: v pondelok 12.4.2021, od 14.00 do 17.00 hod. za dodržania prísnych epidemických opatrení a po preukázaní sa aktuálnym negatívnym testom, prípadne výnimkou z testovania.

            Prihlášku by mali podpísať obaja zákonní zástupcovia. V opačnom prípade je nutné priniesť alebo zaslať na e-mail školy spolu s prihláškou aj čestné vyhlásenie druhého zákonného zástupcu. 

             

            Tešíme sa na Vás!

             

          • Vyrobme si vlastnú knihu

          • Počas marca si žiaci vyrábali vlastnú knihu. Sľúbili sme, že  Vám určite dáme vedieť, čo sa im podarilo ( viď príloha ) 😊. A ako to dopadlo?

            Počet kníh:          17

            Počet autorov:     22

            Mirko, Matejko a Tobi písali o zvieratkách. Ich knihy by sme pokojne mohli nazvať aj encyklopédiami. Klaudika zas písala o kvetoch. Jakubko písal o čarovnom období Vianoc. Alžbetka má úžasnú rodinu, preto sa jej zapáčila myšlienka vytvoriť fotoknihu. Romanko má rád počítačové hry, čo sa odzrkadlilo aj na jeho tvorbe. Paťko, Vikinka a Nikolka nám vytvorili kratučké príbehy o psíkovi, mačičke, myške a koníkovi. Filipko nás vtiahol do rozpávkového sveta, v ktorom si miesto určite nájdu aj ďalšie rozprávky – ako napríklad Matúškova o vlkovi a kozliatku, Jankova a Lucinkina kniha o zvieratkách, Sofinkina a Riškova o krtkovi a ovečke. Do sveta fantázie sa dostaneme s Terezkinou a Klárkinou knihou o dračích kamarátkach alebo Tominkovou a Adamkovou knihou o čarovných rozprávok. A ak máte radi hádanky, tak máme aj tie. Vďaka Vikinke a Emily. A veru mnohé z týchto knižiek by ste len veľmi ťažko rozoznali od tých v kníhkupectvách. Deti si dali naozaj záležať. Sú to skutoční spisovatelia a ilustrátori.

            Perfektná práca!!!

          • Veľkonočné prázdniny

          • Od 1.4.2021 do 6.4.2021 sú veľkonočné prázdniny. Do školy deti nastúpia 7.4.2021 ( v stredu ) za doteraz platných podmienok. 

            Pre zákonných zástupcov bude platiť podmienka preukázania sa negatívnym výsledkom testovania na COVID-19 nie starším ako 7 dní, prípadne výnimkou z testovania, jedného zákonného zástupcu žijúceho s dieťaťom v spoločnej domácnosti (prosíme a odporúčame pretestovanie oboch zákonných zástupcov). Túto skutočnosť zákonní zástupcovia preukážu čestným vyhlásením. Výsledok testovania (certifikát) ani potvrdenie o výnimke z testovania sa neprikladá k vyhláseniu, stačí sa ním iba preukázať pri odovzdávaní dieťaťa do školy.

            Prajeme všetkým  pokojné veľkonočné obdobie.                                                                Zamestnanci školy

          • Veľkonočné obdobie

          • Vážení rodičia, milé deti,

             

                      asi nikto z nás si pred rokom nepomyslel, že ďalšie veľkonočné obdobie bude stále naše životy ovplyvňovať koronavírus. Má síce ešte veľkú silu, no všetci dúfame, že to už nebude dlho trvať. A hoci sa nám všetkým bežný život otočil o niekoľko stupňov a veľa vecí sa zmenilo, veľmi sa tešíme, že naša škola je otvorená. Pretože keď do nej vojdeme, je to ako keď hlavní hrdinovia v Narnii vstúpia do čarovnej skrine. Prekročíme prah školy a šup! Sme v úplne inom svete. Vo svete, kde zabudneme na celý koronavírus. Musíme zdôrazniť, že všetky epidemiologické pravidlá a nariadenia sa snažíme dodržiavať, ale inak… Inak si žijeme svoj pekný školský život. A vďaka zaň. Vďaka aj Vám, zlaté naše deťúrence za milé darčeky a poďakovania ku Dňu učiteľov. A ďakujeme aj Vám, milí rodičia za Vašu podporu, pomoc a trpezlivosť.

            Preto Vám z celého srdca prajeme pokojné sviatky. Aj keď nemôžete cestovať za svojimi blízkymi, užite si všetky sviatočné chvíle najlepšie ako sa len dá a želajme si, nech sa pri plnom zdraví opäť stretneme po veľkonočných prázdninách.

            Pokojné veľkonočné obdobie prajú zamestnanci školy

          • Priebeh projektu - „Nebojme sa knihy!“

          • Milí naši priatelia,

            od 9. marca prebieha na škole mesačný projekt: „Nebojme sa knihy!“  Veľmi nás teší, že deti sa do projektu krásne zapájajú aj so svojimi rodičmi. Ďakujeme! Každý deň si buď čítame z knižiek, alebo nám mamičky a oteckovia nahrajú úryvok z knižky a my si milú nahrávku vždy na druhý deň pustíme. A čo je najúžasnejšie, že už aj deti chcú čítať pre svojich kamarátov. Niektorí žiaci si priniesli do školy aj svoje obľúbené knihy, ktoré nechajú v škole do konca marca a za prísnych hygienických pravidiel si ich môžu čítať aj ostatní. 16. marca sa naša škola premenila na rozprávkový svet. Dozvedeli sme sa veľa zaujímavostí zo života P. Dobšinského a už všetci vieme, čo je to slovenská ľudová rozprávka. Pri príležitosti Medzinárodného dňa bábkarstva sme si vyrobili krásne bábky a mnohé z detí si vyrobili ďalšie s rodičmi, alebo si priniesli bábky, ktoré majú doma. Tiež naše ručičky vykúzlili pekné záložky do kníh.  Veľmi nás to baví. My už totiž vieme, aké je čítanie dôležité.

            V piatok 19.3.2021  sme sa popasovali s poéziou. Tu sú víťazi:

            1. miesto:     Terezka Blažičková 4. ročník

            2. miesto:     Amálka Bacigálová 3. ročník

            3. miesto:     Filipko Vydra           2. ročník

            3. miesto:     Lucinka Vydrová     1. ročník

            „Cena všetkých žiakov školy“:  Klárka Ondová 4. ročník

            Gratulujeme!

             

            V piatok 26.3.2021 prebehla čitateľská súťaž  „ Najrýchlejší čitateľ“.

            Tu sú jej víťazi, ktorým tiež všetci gratulujeme

            1. ročník: Filipko Koreň

            2. ročník: Paťko Michalec

            3. ročník: Tomáško Halmo

            4. ročník: Emily Porubanová

             

            Do konca marca si žiaci vyrobia vlastnú knihu. Ako to dopadne? Tak to sme všetci veľmi zvedaví a určite vám dáme vedieť 😊.

             

          • MESIAC MAREC - NEBOJME SA KNIHY!

          • Milé deti, vážení rodičia,

             

            ako všetci dobre viete, kniha je verný priateľ človeka už od dávnych čias. V dnešnej pretechnizovanej dobe sa však vytráca z povedomia človeka, hlavne detí. Aby sme si opäť našli cestu ku knihe, rozhodli sme sa, že deťom pripravíme niekoľko aktivít spojených s knihou na najbližšie obdobie. Ak by ste sa Vy, milí rodičia, chceli zapojiť do niektorých aktivít, bude to pre nás obrovská pocta a určite sa potešia aj Vaše deti. Samozrejme, môžete byť len tichými pozorovateľmi toho, čo  robíme spolu s Vašimi deťmi.