• Jesenné prázdniny a výchovno - vzdelávací proces od 26.10.2020

          • Minister školstva, vedy, výskumu a športu podľa § 150 ods. 8 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „školský zákon“) rozhoduje ( viď prílohu  ) takto:

            Jesenné prázdniny sa v školskom roku 2020/2021 uskutočnia vo všetkých školách

            v termínoch 30. októbra a 2., 6. a 9. novembra 2020.

            Výchovno - vzdelávací proces od 26.10. 2020 bude prebiehať prezenčnou formou.

          • Výchovno - vzdelávací proces od 6.10.2020

          • Od 6.10.2020 ( utorok ) sa obnovuje vyučovanie pre žiakov 1. až 3. ročníka. V súvislosti s ochorením COVID-19 spôsobeným korona vírusom SARS-CoV-2, s prihliadnutím na zabezpečenie preventívnych opatrení na ochranu verejného zdravia starosta obce vydáva príkaz na prerušenie výchovno - vzdelávacieho procesu pre žiakov 4. ročníka ZŠ v  Jablonci od utorka 6.10.2020 do piatku 9.10.2020 vrátane. Vyučovanie žiakov 4. ročníka bude prebiehať dištančnou formou, výučba v ostatných ročníkoch bude prezenčná.

          • Predĺženie karantény

          • Prerušenie výchovno-vzdelávacieho procesu  na ZŠ  Jablonec je v termíne do  05.10.2020 (vrátane). 

            Počas karantény musia všetky deti  byť v domácej izolácii ( aj negatívne testované ), opustiť ju môžu len keď sa ide na odber alebo k lekárovi.

            V prílohe:  Zápisnica  od RÚVZ SR Bratislava ( môže slúžiť ako podklad pre zamestnávateľa ).

          • Opatrenia - aktualizácia

          • Z dôvodu sprísňujúcich sa hygienicko-epidemiologických opatrení v dôsledku šírenia vírusového ochorenia COVID-19 budú naďalej platiť Pokyny upravujúce postup, organizáciu a podmienky výchovy a vzdelávania platné od 1.9.2020. Platnosť pokynov sa predlžuje  zatiaľ do 30.9. 2020.

          • Prerušenie dochádzky žiaka - aktualizované 16.9.2020

          • Zákonný zástupca predkladá po každom prerušení dochádzky žiaka do základnej školy v trvaní viac ako tri dni  písomné vyhlásenie o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie (viď príloha).

            Minister školstva, vedy, výskumu a športu podľa § 150 ods. 8 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov s účinnosťou od 1. septembra 2020 rozhoduje takto:

            Ak ide o ospravedlnenie neprítomnosti dieťaťa alebo žiaka počas trvania mimoriadnej situácie, núdzového stavu alebo výnimočného stavu vyhláseného v súvislosti s ochorením COVID-19, lehota podľa § 144 ods. 10 zákona č. 245/2008 Z. z. sa predlžuje z 3 po sebe nasledujúcich vyučovacích dní na 5 po sebe nasledujúcich vyučovacích dní.

          • Schôdzka rodičov

          • Vážení rodičia,

            úvodné stretnutie rodičov sa uskutoční v pondelok 14. 9. 2020 o 17.00 hod. v Spoločenskom dome v Jablonci z dôvodu dodržania hygienicko - epidemiologických podmienok. Prosíme vás, aby ste prišli v rúšku a s vlastným perom.

            Za pochopenie ďakujeme.

          • Prezentácia dravých vtákov

          • 11.9.2020 sme mali celkom zaujímavý deň. Dodržali sme rady hlavného hygienika a čo najviac času sme strávili vonku. Prečo? Pretože sme išli na futbalové ihrisko a tam na nás čakal jeden pán poľovník, ktorý chová a cvičí dravce. Dozvedeli sme sa o nich naozaj veľa zaujímavých informácií. To vám môže povedať iba človek, ktorý ich má rád a venuje im celý svoj voľný čas za každého počasia. A veru táto neutešená pandemická situácia postihla aj vtáčiky. Vyše roka sa nemohli ukázať v plnej paráde žiadnym deťom. My sme boli po naozaj dlhej dobe prví diváci a spoločne sme si to prenáramne užili.

            Ďakujeme!

          • Poďakovanie

          • Milé naše detičky,

             

                  po náročnom období, ktoré ste zvládli, Vás čakajú 2 mesiace vytúžených prázdnin. V marci sa nečakane prerušil výchovno – vzdelávací proces. Všetkých nás nová situácia zaskočila. Aj keď to vyzeralo znepokojujúco a neisto, veľmi rýchlo sme všetci nabehli na nový – pre nás doposiaľ nepoznaný spôsob výučby. Pri dištančnom vzdelávaní sa ukázala Vaša tvorivosť, originalita, usilovnosť. Do online vyučovania ste sa zapájali priebežne všetci, preto sa nám – učiteľom oveľa lepšie pracovalo, ako učiteľom na školách, kde sa nezapájali všetky deti. Ďakujeme Vám za Váš prístup k učeniu a veľmi ďakujeme hlavne Vašim rodičom, ktorí okamžite reagovali na všetky naše požiadavky a prosby a neustále nám vychádzali v ústrety.

             

            Patrí Vám a Vašim rodičom jedno veľké ďakujem za celé obdobie. Ďakujeme pánovi starostovi a zamestnancom úradu, že sa v júni mohla škola otvoriť, že sa im podarilo zabezpečiť všetko potrebné z epidemiologického hľadiska. Ďakujeme pani kuchárkam za dobré obedy a tete Slávke za jej šikovné a pracovité ručičky. Tiež Vám a Vašim rodičom ďakujeme za prejavenú dôveru ohľadom návratu do škôl.

             

             

            1. júna sme sa tu stretli takmer v plnom počte bez 3, neskôr bez 2 žiakov. Hoci sme preberali učivo v súlade s učebnými osnovami, predsa sme si v júni ešte veľa zopakovali a precvičili, zahrali sa, porozprávali sa a hlavne mohli sme byť skutočne spolu, nie iba online, pretože sme si všetci navzájom naozaj chýbali. Situácia nám ukázala, ako sa človek bez ľudí cíti opustený, sám, bezradný a smutný. Preto Vám prajeme krásne a pokojné leto plné pekných zážitkov v kruhu svojich blízkych, rodiny a kamarátov, veľa slniečka, vody, zelene, čistého vzduchu a bez akýchkoľvek úrazov. A ak si všimnete, že je niekto vo Vašom okolí smutný a sám, už viete, že to nie je vôbec príjemný stav. Skúste takých ľudí potešiť, rozveseliť, byť chvíľku s nimi a urobiť im radosť, aby na svete bolo čo najviac spokojných ľudí, ktorí majú radi život a všetko, čo k nemu patrí.

                                                                                                                                                                 Vaše pani učiteľky

          • Koniec šk. r. 2019/2020

          • Čo nás ešte čaká...


            V utorok, 30.6.2020 o 8.00 hodine bude slávnostné ukončenie školského roka 2019/2020. Žiaci si prevezmú vysvedčenia, ktoré si vložia do prinesených fólií, aby sa neznehodnotili. Po rozdaní vysvedčenia ( cca okolo 8.45 – 9.00 hod. ) môžu ísť žiaci domov. V škole zostanú žiaci, ktorí  sa prihlásili na obed, prípadne do ŠKD.

            Ďakujeme za všetko.



          • Oznam pre rodičov

          • Milí rodičia,

             na základe opatrení Úradu verejného zdravotníctva SR Rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR Vás chceme informovať, že po dohode so zriaďovateľom p. S. Pociskom otvárame Základnú školu a ŠKD v Jablonci v súlade s aktuálnymi hygienicko – epidemiologickými nariadeniami od 1. Júna 2020 do konca školského roku 2019/2020. O organizácii a podmienkach výchovy a vzdelávania v našej škole Vás budeme informovať v najbližších dňoch. Preto Vás prosíme, aby ste sa dobrovoľne rozhodli o účasti/ neúčasti Vášho dieťaťa na výchovno – vzdelávacom procese  od 1.6.2020 do 30.6.2020. Vaše rozhodnutie bude záväzné, pretože od neho bude závisieť  organizácia a podmienky výchovy a vzdelávania v našej škole. Chceme Vás ubezpečiť, že urobíme pre bezpečnosť Vašich detí všetko, čo je v našich silách. Veľmi sa na ne tešíme a dúfame, že sa čoskoro uvidíme v čo najväčšom počte.

            Vaše rozhodnutie oznámte triednym učiteľom v priebehu stredy 20.5.2020 prostredníctvom e- mailu.

            V prílohe Vám posielame aktuálne usmernenie a rozhodnutie MŠVV a Š SR.


            Ďakujeme všetkým za spoluprácu a prajeme pekný zvyšok dňa.


            S pozdravom zamestnanci ZŠ Jablonec

          • Hodnotenie v ZŠ

          • Základné princípy hodnotenia žiakov v čase prerušeného vyučovania:

            • zabezpečiť spravodlivosť pri hodnotení každého žiaka rešpektovaním individuálnych podmienok na domácu prípravu a dištančné vzdelávanie,
            • sústrediť pozornosť na poskytovanie slovnej spätnej väzby,
            • akceptovať jedinečnosť podmienok žiakov na vzdelávanie.
          • Prerušenie vyučovania v školách a školských zariadeniach

          • Minister školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky v dôsledku ohrozenia života a zdravia detí, žiakov alebo zamestnancov škôl a školských zariadení na základe rozhodnutia hlavného hygienika a záverov Ústredného krízového štábu, ktoré je zapríčinené šírením respiračného ochorenia vyvolaného novým koronavírusom COVID-19 v nadväznosti na prerušenie od 16. marca 2020 do 29. marca 2020 prerušuje aj naďalej vyučovanie na školách a školských zariadeniach v období od 30. marca 2020 do odvolania.

            Týmto opatrením nie je vylúčená možnosť zabezpečenia vzdelávania, resp. samoštúdia detí a žiakov inou ako prezenčnou formou. Toto obdobie nie je obdobím školských prázdnin, ide o osobitný režim preventívnych opatrení na predchádzanie šírenia ochorenia COVID-19. Riaditelia zabezpečia podľa podmienok a možností samoštúdium žiakov prostredníctvom elektronickej komunikácie s pedagogickými zamestnancami školy.

            V nadväznosti na vývoj epidemiologickej situácie zostáva v platnosti zákaz organizovania športových podujatí, výletov, exkurzií, súťaží a predmetových olympiád realizovaných v sústave škôl a školských zariadení. To sa netýka súťaží a predmetových olympiád, ktoré sa konajú dištančnou formou. Úprava organizačných poriadkov súťaží umožňujúca vykonávanie dištančnou formou v školskom roku 2019/2020 je v kompetencii organizátorov súťaží.

          • Domáce učenie

          • Milé naše deti,

            už máme za sebou niekoľko dní, keď ráno nie je samozrejmosťou, že vstúpime do tried a učíme sa. Všetci zostávame vo svojich domovoch a so spoločnými silami ( vás, nás a vašich rodičov ) sa snažíme aspoň ako - tak o nejaké vzdelávanie. Veríme, že to pre vás vôbec nie je jednoduché. Náročné to majú určite aj vaši rodičia. A verte, neverte, tých 6 - 8 hodín, čo vám denne rozprávame, veru chýba aj nám. Totiž oveľa zložitejšie je to písať, ako hovoriť. To by však nebolo také zlé. Je tu niečo oveľa náročnejšie: nám veľmi chýbajú vaše reakcie, smiech, krik, úsmev, hlas, kresba, písmo, poslušnosť - neposlušnosť, vaša prítomnosť. Veľmi si uvedomujeme, že byť učiteľom iba na diaľku, nie je to pravé orechové. Chýbate nám, veď sme s vami denne a máme vytvorené vzájomné vzťahy. Preto dúfame, že táto situácia už čoskoro pominie a všetko bude tak, ako predtým. Veľké ďakujem od nás pre vás a vašich rodičov a veľa zdravia všetkým.

            Vaše učiteľky



          • Dôležitá informácia

          • Vážení rodičia,

            domáce úlohy a informácie o učive vám budeme denne v doobedňajších hodinách zasielať na vaše e-mailové adresy. K svojej práci budeme pristupovať naozaj zodpovedne a snažiť sa, aby deti nezostávali bez činnosti, ale hlavne, aby väčšinu daných úloh zvládli bez vašej pomoci. Ak sa budete potrebovať o niečom informovať, pokojne volajte na naše súkromné telefónne čísla. Bude to najrýchlejší spôsob, ako si vymeniť informácie. Ďakujeme.

            S pozdravom učiteľky ZŠ