• Rodičovské združenie

          • Vážení rodičia,

            9.9.2021 (vo štvrtok) o 17.30hod. sa v Spoločenskom dome v Jablonci uskutoční úvodná schôdzka rodičov. Prosíme Vás, aby ste dodržali protiepidemické opatrenia. 

            Ďakujeme.

          • Vyzdvihnutie sady antigénových testov

          • Vážení rodičia!

            ( informácia pre rodičov, ktorí si objednali pre deti sady antigénových testov na domáce samotestovanie)

             

             

            Prosíme Vás, aby ste si v priebehu dnešného poobedia do 16.00 hod.( 3.9.2021 piatok ) alebo v priebehu pondelka(6.9.2021) do 16.00hod. vyzdvihli sady antigénových testov. Sady Vám odovzdáme na základe Vášho podpisu. V prílohe sú potrebné informácie k testovaniu.

             

            Ďakujeme.

            S pozdravom kolektív ZŠ

          • Samotestovanie pcr kloktacími testami

          • Milí rodičia ( pre rodičov žiakov, ktorí budú testovaní pcr kloktacími testami ),

             

             

            snažili sme sa Vám pripraviť presný návod, ako postupovať pri  testovaní pcr kloktacími testami.

             

            1. 2.9.2021 ráno dostanete pcr kloktaciu sadu

            2. na sadu sme napísali meno vášho dieťaťa, aby nemohlo dôjsť k zámene

            3. vo vnútri sady je: odmerka, priesvitné vrecúško, tampóny, skúmavka s nalepeným štítkom vášho dieťaťa.

            4. ráno 3.9.2021  vaše dieťa vykloktá podľa 2. videa:

            https://www.cytopathos.sk/sk/sluzby/video-kloktaci-set-na-COVID-19.php

            z inštruktážneho videa si pozrite len postup kloktania, nič iné – ostatné sme vám zjednodušili

            5. pozor na skúmavku, neotvárajte ju skôr, ako idete kloktať, je v nej prášok, po vykloktaní a uzavretí skúmavky, skúmavku vložíte  do priesvitného vrecka

            6. vypíšete si čestné vyhlásenie – samoodber, opäť vám ho prikladáme v prílohe, v tomto čestnom vyhlásení chcú od vás :

            Vzorka bola odobratá prostredníctvom odberovej sady číslo.... a tam napíšete číslo, ktoré nájdete na vrchnáčiku škatuľky z vnútornej strany, keď ju otvoríte ( ako čiarový kód )

            7. toto vyhlásenie je možné tiež odovzdať elektronicky cez edupage, avšak až 2.9.2021, keď dostanete svoj test, aby ste mohli napísať číslo sady

            8. v piatok 3.9.2021 je nutné ráno priniesť skúmavku s obsahom v priesvitnom obale a čestné vyhlásenie papierovo aj s číslom alebo odovzdať elektronicky, ( škatuľky od testov nezbierame, je dôležitá iba kvôli tomu, aby ste vedeli číslo odberovej sady )

            9. zamestnanci laboratória prídu v piatok pre vzorky, kto neodovzdá vzorku aj so správne vyplneným vyhlásením, nebude mať vykonané testovanie

             

          • Testovanie 3.9.2021 pcr kloktacími testami

          •  

            Vážení rodičia,

             

            posielame informácie pre tých, ktorí prejavili záujem o testovanie svojich detí pcr kloktacími testami. Informačné letáky a inštruktážne video si môžete pozrieť v predchádzajúcom ozname, kde je aj čestné vyhlásenie – samoodber, ktoré je dôležité vyplniť a odovzdať. Je nevyhnutné na  realizáciu testovania a následného spracovania osobných údajov.

            Ako bude testovanie prebiehať:

            1. Každé dieťa, ktorého rodič prejavil záujem o testovanie pcr kloktacími testami,  dostane odberový set, čiarový kód so svojím menom 2.9.2021 – teda v deň otvorenia šk.r.

            2. Na druhý deň ráno ( 3.9.2021 ) pred odchodom do školy vykloktá podľa návodu a  skúmavku s obsahom prinesie ráno 3.9.2021 do školy.

            3. Nevyhnutné je odovzdať vyplnené čestné vyhlásenie.

             

            Naozaj prosíme všetkých rodičov, aby si žiaci, ktorí sú objednaní na testovanie, 2.9.2021
            ( štvrtok ) prebrali testy, vykonali ich ráno 3.9.2021 ( piatok ) a odovzdali pri vstupe do školy aj s čestným vyhlásením. Dodržanie časovej postupnosti je nevyhnutné, nakoľko pracovníci laboratória prídu v piatok 3.9.2021 pre všetky testy. Výsledky testov obdržia zákonní zástupcovia mailovou a sms správou do 72 hodín od vyzdvihnutia odobraných skúmaviek a riaditeľovi bude zaslaný súhrnný prehľad výsledkov testovania - anonymný.

            Informácie o domácom samotestovaní antigénovými testami počas roka vám pošleme ihneď, ako sa zrealizuje testovanie pcr testami, aby sa vám jednotlivé informácie nepremiešavali.

             

            Ďakujeme za spoluprácu.

            Kolektív ZŠ

             

          • Domáce samotestovanie kloktacími pcr testami

          • Vážení rodičia,

            niektorí z vás prejavili záujem o testovanie detí pcr kloktacími testami. Podrobné informácie vám budú doručené elektronickou poštou v priebehu pondelka 30.8.2021. Zatiaľ si vo vlastnom záujme môžete pozrieť informačné letáky na obidve kloktacie sady, ktoré poverené laboratórium používa. Tiež máte k nahliadnutiu inštruktážne videá – kloktacie sety na COVID-19. Keďže testovanie vašich detí bude prebiehať vo vašich domácnostiach pod vaším dozorom, bolo by dobré oboznámiť sa s postupom testovania vopred. V prílohe máte priložené všeobecné informácie a tlačivo: čestné vyhlásenie – samoodber, ktoré je dôležité vyplniť a odovzdať. Je nevyhnutné na realizáciu testovania a následného spracovania osobných údajov.

             

            Informácie o domácom samotestovaní antigénovými testami ( sada 25 kusov ) vám pošleme ihneď, ako sa zrealizuje testovanie pcr testami, aby sa vám jednotlivé informácie nepremiešavali.

             

            Ďakujeme za pochopenie a spoluprácu.

            Kolektív ZŠ

             

          • Školský semafor

          • Ministerstvo školstva za účelom udržať bezpečné prostredie v školách a školských zariadeniach zostavilo manuál ŠKOLSKÝ SEMAFOR v školskom roku 2021/2022, ktorý stanovuje základné prevádzkové podmienky škôl a školských zariadení, vrátane špecifík dodržiavania protiepidemických opatrení a odporúčaní počas pandémie ochorenia COVID-19.

          • KONIEC ŠKOLSKÉHO ROKA 2020/2021

          • 30.júna 2021 sa niečo končí a niečo začína. Všetci žiaci dostanú vysvedčenia, podaktorí aj pochvaly za úspechy, ktoré dosiahli. Pre všetkých nastane čas, ktorý je spojený s oddychom, dovolenkami, tábormi, starými rodičmi. Špeciálny čas nastane pre našich štvrtákov, s ktorými sa musíme rozlúčiť, aby mohli získavať ďalšie vedomosti na II. stupni. Ďakujeme všetkým deťom za celý školský rok, za ich priateľstvo, vytrvalosť a snahu. Ďakujeme všetkým rodičom za výbornú spoluprácu, za dôveru, trpezlivosť a za veľa milých a láskavých slov.

            Ďakujeme!

             

            Všetkým prajeme pokojné letné obdobie plné zdravia a oddychu.

             

            Kolektív ZŠ

             

             

          • Turistika - Malé Karpaty

          • 25.6.2021 ( piatok ) sme sa vybrali na turistiku do Malých Karpát. Pani riaditeľka naplánovala výstup na Slepý vrch, kde bolo kedysi keltské hradisko. Bola to celkom náročná túra. Treba však deti pochváliť, pretože  boli statočné a  do cieľa prišli všetky. Tam ich čakal nádherný výhľad. Cestu naspäť hravo zvládli. Hneď si nás odchytili záchranári, ktorí nám spravili zaujímavú a poučnú prednášku o tom, ako sa zachraňujú ľudské životy. A na záver si deti pochutili na vytúženom nanuku, kofole a cukrovinkách. Nebolo väčšej radosti, ako pomíňať vreckové na sladkých dobrotách 😊. Aj keď sa nám spočiatku stavali do cesty prekážky, zvládli sme to. A to aj preto, lebo túru s nami absolvovali aj niektorí rodičia. Bola to pre nás veľká pomoc. A samozrejme, keďže sú to všetko milí a láskaví ľudia, bolo nám všetkým spolu príjemne. Už vieme, po kom sú tie deťúrence!

             

            Ďakujeme 😊!

             

             

          • Zasaď svoj strom

          • Každý rok sa musíme rozlúčiť s deťmi, ktoré ukončili primárne vzdelávanie a odchádzajú nám do iných škôl, aby mohli pokračovať na II. stupni ZŠ. Každý rok je to pre nás zvláštne a je nám clivo, že sa musíme rozlúčiť s niekým blízkym, s kým sme trávili toľko času. Ale taký je život. Niečo sa končí a niečo nové začína…

                        Tento rok si však naši štvrtáci spolu s rodičmi prichystali naozaj veľké prekvapenie. Objednali a zaplatili nádherný veľký javor. Otecko našej zlatej štvrtáčky vykopal jamu a deti si stromček zasadili svojimi vlastnými rukami. Vraj, aby sme nezabudli. Nebojte sa, určite nezabudneme.  A možno to bude tradícia a budú v tom pokračovať aj iní. Ktovie…

             

            Vážení rodičia a milí naši štvrtáci,

             

            ďakujeme za nádherný nápad,

            ďakujeme, že ste tak krásny strom darovali do školy,

            ďakujeme za záujem, ktorý ste vždy prejavovali,

            ďakujeme za pokojnú a láskavú komunikáciu,

            ďakujeme za ústretovosť,

            ďakujeme za pochopenie,

            ďakujeme za Vaše úsmevy a milé slová,

            ďakujeme za všetko a najviac

            ĎAKUJEME ZA VAŠE DETI.

             

             

            ĎAKUJEME!

            Kolektív školy

          • Organizácia vyučovania od 21.6.2021

          • Vyučovanie sa končí najneskôr po 5. vyučovacej hodine - 6. hodinu žiaci 4. ročníka mať nebudú. Obed aj družina riadne fungujú. Všetky dôležité informácie na nasledujúce dni do 30.6.2021 nájdete v prílohe.

          • Turistika do Malých Karpát

          • Dátum uskutočnenia: 25.6.2021

            Názov akcie: Turistika Malé Karpaty

            Miesto konania: Dolné Orešany – turistika Slepý vrch, bývalé keltské hradisko

            Pedagogický dozor: Oscitá, Sabová, Szekelyová

            Spôsob platby: ZRPŠ

            Spôsob prepravy: autobusová

            Stravovanie: vlastný zdroj

            Odchod – čas a miesto: 

            ZŠ Jablonec  -   08.30 hod.

            Príchod – čas a miesto: 

            ZŠ Jablonec  -  15.00 hod.

             

            Žiaci prídu vhodne oblečení, hlavne budú mať vhodnú obuv, pršiplášť, vlastný nápoj, jedlo na celý deň a vreckové na nanuk, občerstvenie po túre. Komu býva zle v dopravných prostriedkoch, zoberie si so sebou tabletky proti nevoľnosti. Turistika do Malých Karpát sa uskutoční iba v prípade, že pred termínom nebudú silné dažde, pretože terén by nebol prechodný. Akcia sa ruší tiež v prípade, že bude 25.6.2021 nepriaznivé počasie ( dážď, búrky, silný vietor ).        

          • Život rastlinky - koniec projektu „Príroda ako dar“

          • Začiatok aktivity: 19.4.2021 (pondelok )

            Koniec aktivity:    18.6.2021 (piatok)

            Niektoré deti nezabudli.  Posadili a vypestovali si rastlinku, vzorne sa o ňu starali,  pozorovali všetky zmeny, ktoré si zaznamenali. 18.6. ju priniesli ukázať. Každý malý záhradník bol odmenený :-). Ste veľmi šikovní.

            Tiež sme si zaznamenali premeny na našej školskej lipke. Už nám začína kvitnúť do krásy. Včielky sa veľmi tešia.

          • Naše lastovičky

          • V našich zemepisných šírkach sa na lastovičku pozerá ako na posla jari. Keď sa vracia zo svojich afrických zimovísk, vieme, že  zima je už preč. Preto symbolizuje nádej a príchod šťastných dôb.

            Naše lastovičky si vybrali miesto na hniezdenie nad vchodom do školy - vedľa okna. Tam, kde sú deti, tam je aj šťastie a chvíle s nimi strávené, sú šťastné a radostné chvíle. 

            Dobre ste si vybrali, milé lastovičky :-)!

          • Matematický klokan 2021

          • Ako inak. Aj tento rok sme sa zúčastnili. A ako sa nám darilo? Pozrite sa.

            Úspešný riešiteľ a šampión školy:

            Amálka Bacigálová 3. ročník

             

            Ďalší úspešní riešitelia:

            Lucka Vydrová 1. ročník

            Matúško Böhm 3. ročník

            Terezka Blažičková 4. ročník

             

            Gratulujeme!

          • Školské ovocie

          • Firma Plantex nám vďaka programu „Školské ovocie“  v pravidelných intervaloch po celý rok zabezpečuje dodávky vybraných produktov( jablká rôznych odrôd, hrušky, 100% ovocné šťavy v 2 dcl balení, 100% ovocné pyré v 1,5 dcl balení, sušené jablkové lupienky,  jahody ).Dovoz sa týka kvalitného čerstvého ovocia vypestovaného v sadoch na Slovensku. Podávajú deťom 100% štavy bez pridaného cukru a konzervantov z ich ovocia.

             

            Cieľom programu je: 

            - zvyšovanie spotreby ovocia a zeleniny u detí vo veku 3-15 rokov

            - meniť stravovacie návyky a predchádzať vzniku obezity u detí

            - zvyšovať informovanosť o výživovej hodnote jednotlivých druhov ovocia a zeleniny

             

             

            Ďakujeme Vám :-) !

             

             

             

          • Opera letí

          •  

            dnes 7.6. o 10.30 sme počas vyučovania mohli sledovať Príbeh hudby 3 - Opera letí - online vystúpenie Bratislavského chlapčenského zboru. Sledovaním sme podporili dôležitosť kultúry a umenia v životoch detí.

            Ďakujeme za pekný a obohacujúci zážitok pri sledovaní  koncertu.  

          • Špeciálne venované...

          • Táto novinka patrí špeciálne dvom ľuďom...

            1. Našej staršej spoluobčianke - pani Matilke z  Jablonca. Osobe, ktorá si váži každý jeden darček vyrobený špeciálne našimi žiakmi. Z vďačnosti si pre nás všetkých pripravila úžasné sladké dobroty a práve na MDD zavítala medzi nás, aby nás obdarovala.

            Ďakujeme, pani Matilka!

            2. Nášmu zlatému Nikovi - nikto z detí sa netešil na karneval a MDD práve tak, ako on. Stále o tom sníval, rozprával, usmieval sa pri pomyslení, že sa ten deň blíži. Nakoniec však skončil v nemocnici. A preto, milý náš Niko, sľubujeme Ti, že keď sa vrátiš zdravý medzi nás, pripravíme si špeciálny deň iba pre TEBA :-) .

            Rýchlo sa uzdrav!

             

            Tvoje pani učiteľky

          • MDD v karnevalových maskách

          • 1.jún - deň, kedy by mali oslavovať všetky deti na svete. Aj my sme tento sviatok v škole oslávili. Tancovali sme, hodovali, súťažili a smiali sme sa. Bolo nám super.

            Výhercovia v súťaži Najkrajšia karnevalová maska na tému príroda:

            1. miesto: Tomáško Halmo      3. ročník - sova

            2. miesto: Terezka Blažičková 4. ročník - líška

            3. miesto: Sofinka Balážová    3. ročník - limetkový strom

             

            Špeciálna cena za najoriginálnejšiu masku:

            Amálka Bacigálová 3. ročník - strom 

            Ráchelka Veňarská 4. ročník - Pani Príroda

            .... a ešte veľa drobných cien, pretože všetky deti mali pekné masky. Náš obdiv patrí všetkým rodičom a blízkym detí, ktorí sa podieľali na zhotovení masiek.

             

            Ste super :-) !