• Fotenie

          • 5.12.2023 (utorok) o 13.00 hodine bude vianočné fotenie.

            Tí žiaci, ktorí majú fotenie objednané, zostávajú v škole aj po 13.00 hodine.

          • Zimná rozprávka

          • Dnes nám pán M. Žák zahral divadielko: „Zimná rozprávka“. Pri krásnom a poučnom predstavení sme sa naladili na prichádzajúcu zimu a ešte viac zatúžili po vianočných chvíľach. A kým to nastane, určite budeme všetci rozmýšľať o posolstve, ktoré bolo v tomto milom príbehu ukryté.

            Ďakujeme za krásny zážitok!

          • Exkurzia do Hlohovca

          • 10.11.2023 sme sa celá škola vybrali do Hlohovca, po starom do Fraštáku. Počasie si zaumienilo, že nám to trošku skomplikuje dažďom, ale mýlilo sa. Nám to vôbec neprekážalo. Pár novembrových kvapiek nám snáď nepokazí výlet. Najprv sme navštívili Vlastivedné múzeum v Hlohovci. Architektonicky najhodnotnejšou miestnosťou je bývalý refektár. Vo vitrínach múzea bol vystavený porcelán, kamenina a rôzne predmety, ktoré používali naši predkovia. Na prvom poschodí sme obdivovali prírodovednú expozíciu s vystavenými zvieratkami, ktoré sa vyskytujú medzi Malými Karpatmi a Považským Inovcom. Expozícia ženského ľudového odevu na poschodí múzea nám priblížila, ako sa obliekali ľudia v minulosti. V ďalšej časti bola archeologická výstava, ktorá je výsledkom výskumov v Hlohovci a okolí. Na mestskú vežu sme ísť nemohli. Keďže bolo všetko mokré, bolo to veľmi nebezpečné. Ale nič to. Teta z múzea nás zobrala na zámok. Bol krásny. Bolo tam veľa starodávnych kníh, široké schodisko, kde sme sa predbiehali v behu a nádherný nábytok. Vďaka usmoklenému počasiu sa nákupy v meste nekonali, ale prichýlili nás v kláštore františkánov, kde je múzeum a tam nám uvarili teplý čaj. Dostali sme aj koláče a bábovku. Nakoniec sme navštívili Hvezdáreň a planetárium M.R.Štefánika v Hlohovci. To bola naozaj zábava. Celý vesmír ako na dlani. Výlet sa nám vydaril. Plní zažitkov sme sa vrátili spokojne do svojich pekných detských izbičiek. Dnes sa nám bude snívať veľa krásnych snov. Niekto bude archeológom, iný bude kozmonautom, vedcom, šľachticom, princeznou, grófkou a ktovie, čo všetko sa nám ešte bude snívať...

          • Slnečná sústava

          • Žiaci 4. ročníka, Lucka a Mirko, si vyrobili krásne projekty našej slnečnej sústavy. Na prírodovede nezaháľali ani ostatní štvrtáci a spoločne si vytvorili ďalší projekt. Je to príprava na blížiacu sa návštevu planetária. Exkurzia sa uskutoční 10.11.2023. 

            V Hlohovci nás čakajú a my všetci sa tiež veľmi tešíme.

          • Jesenné prázdniny

          • Jesenné prázdniny sú od pondelka 30.10.2023 do 31.10.2023.

            1.11.2023 je deň pracovného pokoja. 

            Nástup do školy po jesenných prázdninách je vo štvrtok 2.11.2023.

             

             

             

          • Návšteva detského ihriska

          • 19.10.2023 sme navštívili DDI v Trnave. Počas 1,5 hodiny sa nám venovali kvalifikovaní inštruktori, ktorí nás veľa naučili o dopravných značkách a o tom, ako sa máme správať v teréne. Všetko sme si mohli vyskúšať na dopravnom ihrisku priamo v teréne ako chodci, cyklisti a na šliapacích pedálkároch. Za snahu  sme dostali aj preukaz a šťastní sme sa vrátili domov.

          • Stravovanie

          • Vážení rodičia!

            Vaše dieťa sa môže stravovať po uhradení platby. Tiež je potrebné čo najskôr vyplniť zápisný lístok ( dostanete ho 4.9.2023 ) a odniesť ho spolu s potvrdením o platbe vedúcej školskej jedálne do Spoločenského domu v Jablonci, kde je dočasne presťahovaná MŠ. Ak uhradíte platbu prevodom na účet, môžete potvrdenie o platbe zaslať na mailovú adresu:  msjablonec@centrum.sk.

             

            Ďakujeme za pochopenie.

          • RODIČOVSKÉ ZDRUŽENIE

          • Vážení rodičia!

             

            11.9.2023 (pondelok) o 17.30 hodine sa bude konať úvodné spoločné stretnutie rodičov v ZŠ Jablonec. Prosíme jedného zákonného zástupcu (1 rodiča) o účasť. 

            Ďakujeme.

            Zamestnanci školy

          • ZMENA organizácie výchovno-vzdelávacej činnosti v šk.r. 2023/2024

          • Vážení rodičia, 

            v organizácii výchovno-vzdelávacej činnosti nastala zmena z dôvodu prestavby MŠ, v ktorej je aj jedáleň pre žiakov ZŠ Jablonec. Časový harmonogram vyučovacích hodín a ŠKD sa prispôsobil tejto situácii. 

            začiatok vyučovania:   o 7,45 hod.

            koniec vyučovania:      o 13,45 hod.

            prevádzka ŠKD:            od 11,30 hod. do 16,30 hod.

             

             

            1. vyučovacia hodina: 7,45 -    8,30 hod.

            2. vyučovacia hodina: 8,40 -    9,25 hod.

            3. vyučovacia hodina: 9,40 -  10,25 hod.

            4. vyučovacia hodina: 10,45 -  11,30 hod.

            5. vyučovacia hodina: 11,40 -  12,25 hod.

            obedňajšia prestávka: 12,25  - 13,00 hod.

            6. vyučovacia hodina: 13,00 -  13,45 hod. 

             

            Ďakujeme za pochopenie.

          • Koniec školského roka 2022/2023

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Koniec školského roka 2022/2023.

            A je to tu!

            Koniec školského roka prišiel tak rýchlo, že si to všimli i tí najmenší. Po niekoľkomesačnom úsilí si odniesli zaslúžené vysvedčenie. Snáď boli spokojné všetky deti a aj rodičia. Teraz sa môžu šťastné a usmiate deťúrence rozbehnúť do celého sveta.

            Prajeme Vám veľa slniečka, vody, hôr, sviežosti, radosti, smiechu, zážitkov, šašovín, chichotania, adrenalínu, prekvapení, lásky a neskutočne veľa spoločne prežitých chvíľ, na ktoré budete s láskou spomínať.

            Ďakujeme rodičom a aj deťom za všetko, za dnešok i za celý rok!

            Kolektív ZŠ

          • Športové hry

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Športové hry .

            26.6.2023 sa uskutočnili športové hry málotriednych škôl v okrese Pezinok. Tento rok sa usporiadali hry na ihrisku v našej dedinke. Vybraní žiaci sa naozaj veľmi snažili a zo všetkých síl bojovali o 1. miesto. Celá súťaž mala hladký a plynulý priebeh vďaka precíznej organizácii p. riaditeľky, ústretovosti a pomoci p. starostu, ochoty a spolupatričnosti zúčastnených pedagógov z jednotlivých škôl a určite nesmieme zabudnúť na teenagerov, ktorí boli kedysi našimi žiakmi a ochotne prišli a podali s úsmevom pomocnú ruku. Všetkým patrí veľká vďaka.

            A tu sú víťazi:

            I.  kategória- 1. a 2. ročník               II. kategória- 3. a 4. ročník

            1. miesto:   ZŠ VINOSADY                 1. miesto:   ZŠ VINOSADY

            2. miesto:   ZŠ DUBOVÁ                    2. miesto:   ZŠ DUBOVÁ

            3. miesto:   ZŠ DOĽANY                     3. miesto:   ZŠ JABLONEC

            4. miesto:   ZŠ JABLONEC                  4. miesto:   ZŠ DOĽANY

             

            Všetkým gratulujeme!

             

          • Aby deti čítali...

          • Vážení rodičia!

            27.6.2023 dostanú deti SPOMIENKOVNÍK, vďaka ktorému nestratia svoje čitateľské a jazykové zručnosti. V ňom majú deti jednotlivé témy (1 téma na 1 prázdninový týždeň). Vaše deti tak zábavnou formou môžu zostať v kontakte s knihami i počas leta. Bližšie informácie nájdete na:

            https://krajinacitatelov.sk/hura-zacina-sa-precitane-leto/